"Egy újabb lépés a magyar családokért!" - ezzel a címmel tette közzé facebook oldalán Pánczél Károly gyáli alpolgármester és országgyűlési képviselő a hírt, hogy heteken belül döntés születhet az élelmiszeráfa csökkentéséről.

hús.jpg

Pánczél Károly az agrárgazdaságért felelős államtitkárra hivatkozva írta: a kormány a közeli hetekben foglalkozik majd a sertés- és baromfihús áfájának csökkentésével.

Egy rádióműsorban Czerván György az áfa mértékről szólva kijelentette: szerinte rendkívül bonyolult lenne teljesen új kulcsot bevezetni, ezért szinte biztos, hogy a Magyarországon alkalmazott egyetlen kedvezményes kulcsot, az ötszázalékosat alkalmazzák majd. Hozzátette: a Miniszterelnökséget vezető államtitkár is támogatja a tárca áfával kapcsolatos terveit. Döntés még nincs, de jó esély van rá, hogy megszületik – tette hozzá.

A műsorban elhangzott: a termékpálya más résztvevői, például a haltenyésztésben érdekeltek is örülnének a kedvezményes áfakulcsnak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyalihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr935506038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása