Október 4-ig hosszabbították meg a 72 óra kompromisszum nélkül jelentkezési határidejét. A határidő eredetileg elseje volt. 

72 óra.jpg

A hatodszorra megrendezett 72 óra kompromisszum nélkül a kezdeményezés honlapjának ismertetője szerint egy szociális önkéntes akció, amelyet a három történelmi keresztény felekezet (római katolikus, református, evangélikus) felkérésére szervez az Ökumenikus Ifjúsági Alapítvány. Keretében országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat: intézményeket, játszótereket újítanak fel, erdőt takarítanak, szociális segítséget nyújtanak, kulturális műsorokat szerveznek különböző közösségeknek (fogyatékkal élők, idősek stb.).

A 72 óra kompromisszum nélkült az különbözteti meg más önkéntes akcióktól, hogy a három nap során lehetőség szerint nemcsak a konkrét feladatokat végzik el, hanem elő is készítik és le is zárják azokat. Vagyis a fiatalok általában három napon át vesznek részt az akcióban, a csütörtök esti megnyitón kapják meg, hol fognak szolgálatot teljesíteni, annak kivitelezését is megtervezik (pénteken, jobbára délután vagy este), s a végrehajtását szombaton kezdik meg, míg lezárásra, értékelésre is szánnak időt vasárnap. Azoknak, akik nem tudnak mindhárom nap jelen lenni, rövidebb, egyszerűbb feladatokat biztosítanak a szervezők. 

A kezdeményezés Németországból indult 2002-ben. Itthon a háromnapos összefogás 2006-ban valósult meg először, akkor még csak a Szombathelyi és a Győri Egyházmegyében. A 72 órát 2007 márciusában szervezték meg először országos szinten. 2008-ra átálltak az őszi időpontra. 2011-ben kilencezren vették részt a programokon.

Az idei 72 órára eredetileg október elsejéig lehetett volna jelentkezni, de a határidőt kitolták 4-ig, péntekig. Regisztrálni a kezdeményezés honlapján lehet. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyalihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr605547940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása